Prepkurs

Anmälan till prepkursen är nu öppen!

 
Prepparen erbjuder högklassiga föreläsningar samt relevanta övningar för sökande till Handelshögskolan vid Åbo Akademi eller Svenska Handelshögskolan i Helsingfors eller Vasa. Under kursens gång får kursdeltagarna fördjupa sig i urvalsprovslitteraturen samt lösning av modelluppgifter. Dessutom har kursdeltagarna möjlighet till en mentor från kursens start ända fram till inträdesprovet. Som stöd till urvalsprovslitteraturen och föreläsningarna tilldelas deltagarna ett skräddarsytt kompendium samt uppgifter som motsvarar uppgifterna i urvalsprovet. Kursen avslutas med ett simulerat urvalsprov som ger deltagarna en bra beskrivning på vilken nivå deras kunskaper ligger.

Den fysiska prepkursen 2019 startar onsdagen den 8.4.2019 klockan 9.00 i Åbo centrum. Den 1,5 veckor långa kursen innehåller 45 timmar föreläsningar samt ett simulerat urvalsprov onsdagen den 17.4.2019. Onsdagen den 17.4.2019 ordnar Prepparen en akademisk sitz för att ge kursdeltagarna en inblick även i studielivet.


Tidpunkt: 8-18.4.2019

Plats: Åbo centrum

Innehåll: 45h föreläsning + mentor fram tills inträdesprovet + möjlighet att delta i simulerat inträdesprov + kompendium

Pris: 319€

 

Öppna anmälningssidan

Fyll i genast blanketten på anmälningssidan för att försäkra din plats på årets kurs! Platserna delas ut i anmälningsordning.
 
 

Föreläsarna

Mathilda Backman

Samhällslära


Mathilda Backman är 21 år gammal och hemma från Borgå. Hon är inne på sitt andra studieår med nationalekonomi som huvudämne vid Åbo Akademi. På hennes fritid brukar hon gymma och lyssna på musik, och hon medverkar även i Merkantila Klubben rf.s externa utskott år 2019.
Tror att prepkursen kommer att bli väldigt bra och givande! Jag är väldigt exalterad över att faktiskt få lära ut samhällslära ur ett ekonomiperspektiv.

Jessica Tuominen

Historia


Jessica Tuominen är 21 år gammal och kommer ursprungligen från Borgå. Jessica studerar för andra året på kandidatnivå. Hon har organisation och ledning som huvudämne och internationell marknadsföring som biämne vid Åbo Akademi. På hennes fritid gillar hon att träna, umgås med vänner och kolla på sina favoritserier.
Tror att prepkursen kommer att otroligt rolig, men ändå intensiv! Vi ses på prepkursen!

Kristian Gästgifvars

Statistik och sannolikhetslära


Kristian Gästgifvars är 23 år gammal och inne på sitt fjärde studieår på Åbo Akademi. Kristian har nationalekonomi som huvudämne och studerar på magisternivå. På sin fritid spelar han mycker ishockey och håller på med musik. Kristians tankar om prepkursen 2019:
Det blir en omfattande och intressant kurs, där vi får hjälpa er med första steget att bli framtidens ekonomer.